Νέα γενιά ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής.

Με πολύχρονη εμπειρία στην καρδιοχειρουργική τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Δημήτριος Καμεντσίδης είναι ένας από τους πιο καταρτισμένους επιστήμονες στον τομέα του.
Vision & mission

πλεονεκτηματα

01

Μειωμένος κίνδυνος επιπλοκών

Η ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική συνήθως περιλαμβάνει μικρότερες τομές και λιγότερο τραύμα στους περιβάλλοντες ιστούς, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αιμορραγίας, μόλυνσης και άλλων επιπλοκών.
02

Συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο

Επειδή ο χρόνος αποκατάστασης είναι συχνά ταχύτερος για την ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική, οι ασθενείς μπορεί να περνούν λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο και να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες νωρίτερα.
03

Ταχύτερος χρόνος αποθεραπείας

Οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται λιγότερο πόνο και δυσφορία μετά από ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες πιο γρήγορα.
04

Βελτιωμένο αισθητικό αποτέλεσμα

Η ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική συνήθως αφήνει μικρότερες ουλές και μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο ευχάριστο αισθητικά αποτέλεσμα από την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
05

Μειωμένη ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος

Η ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μειώνοντας την ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος και τους σχετικούς κινδύνους.
06

Χαμηλότερο συνολικό κόστος

Αν και η ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική μπορεί αρχικά να έχει υψηλότερο κόστος λόγω του εξειδικευμένου εξοπλισμού και της τεχνογνωσίας που απαιτείται, μπορεί τελικά να είναι λιγότερο δαπανηρή από την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς λόγω μικρότερης παραμονής στο νοσοκομείο και ταχύτερους χρόνους ανάρρωσης.

Εισαγωγή

Η ομάδα του Δημήτρη Καμεντσίδη και των  των έμπειρων συνεργατών του βοήθησε πολλούς ασθενείς να ξεπεράσουν σοβαρές καρδιακές παθήσεις και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Πραγματοποιούμε όλων των ειδών τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις έλαχιστα επαμβατικά ή όχι, με στόχο πάντα να παραδώσουμε εξατομικευμένη φροντίδα και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εξερευνήστε τα success stories μας για να δείτε από πρώτο χέρι πώς η εμπειρία, η τεχνογνωσία, η τεχνολογία και η συμπονετική προσέγγισή μας έχουν μεταμορφώσει τις ζωές και βοήθησαν τους ασθενείς μας να επιστρέψουν σε αυτό που αγαπούν περισσότερο.

Στόχος μου είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας μέσω τεκμηριωμένης γνώσης και καινοτόμων θεραπειών.

Δείτε μερικές από τις ιστορίες επιτυχίας μας και μάθετε πώς βοηθήσαμε τους ασθενείς να επιτύχουν βελτιωμένα αποτελέσματα, μειωμένο πόνο και δυσφορία και ταχύτερους χρόνους ανάρρωσης.

Case reports

Η θωρακοσκοπική και ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση των δομικών παθήσεων της καρδιάς

Το μεγαλύτερο κομμάτι των δομικών παθήσεων της καρδιάς που αντιμετωπίζει η Καρδιοχειρουργική μας ομάδα στην Κλινική ''ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ'' πραγματοποιείται πλέον είτε θωρακοσκοπικά, είτε ελάχιστα επεμβατικά

υτό σημαίνει ότι, όλες οι δομικές καρδιοπάθειες αντιμετωπίζονται μέσω μικρών οπών ή τομών, με αποτέλεσμα να μειώνεται αισθητά ο μετεγχειρητικός πόνος.
Case reports

Αντιμετώπιση ασθενούς 78 ετών με ανεπάρκεια αορτικής βαλβίδας

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Καρδιοχειρουργού Δημήτριου Καμεντσίδη και έγινε με την μέθοδο της Ελάχιστα Επεμβατικής Καρδιοχειρουργικής, χωρίς διατομή ολόκληρου του στέρνου, με μια μικρή τομή 6 εκατοστών. Μέσα από αυτή την μικρή τομή έγινε η αφαίρεση της προβληματικής βαλβίδας και η τοποθέτηση της συνθετικής βαλβίδας.

Αμέσως μετά το χειρουργείο η ασθενής μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρέμεινε για 48 ώρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον θάλαμο για 3 ημέρες προτού αποχωρήσει για το σπίτι της χωρίς κανένα πρόβλημα.
Case reports

Ενδοσκοπική αντιμετώπιση όγκου στην καρδιά σε γυναίκα ασθενή 62 ετών

Ασθενής 62 ετών με όγκο στον αριστερό κόλπο της καρδιάς προσήλθε στην Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ” για την αντιμετώπισή του. Αυτού του είδους οι όγκοι, γνωστοί ως μυξώματα, είναι οι συνηθέστεροι όγκοι καρδιάς.

Η ασθενής υποβλήθηκε σε ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Καρδιοχειρουργό Δημήτριο Καμεντσίδη και την ομάδα του.  Μετά την επέμβαση, η ασθενής μεταφέρθηκε για ένα 24ωρο στη ΜΕΘ για αιμοδυναμική σταθεροποίηση και στη συνέχεια σε θάλαμο.

Η ασθενής παρέμεινε στην Κλινική 4 μέρες και στη συνέχεια επανήλθε κανονικά στην καθημερινότητά της.
FAQ

συχνεσ ερωτησεισ

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον γιατρό;
Για να συμβουλευτείτε τον Καρδιοχειρουργό Δημήτρη Καμεντσίδη ή να κλείσετε το ραντεβού σας, καλέστε καθημερινά στο 231 132 0106 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε άμεσα.
Τι να περιμένω κατά την επίσκεψή μου στον Καρδιοχειρουργό Δημήτρη Καμεντσίδη;
Κατά την επίσκεψη σας στον γιατρό θα συζητήσετε μαζί του για το θέμα που αντιμετωπίζετε. Ο γιατρός θα σας ζητήσει το οικογενειακό και ιατρικό σας ιστορικό, ώστε να κατανοήσει ακριβώς την κατάστασή σας. Πρέπει να έχετε τη λίστα με τα φάρμακα που λαμβάνετε σε τακτική βάση, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.

Επίσης πρέπει να έχετε μαζί σας αντίγραφα προηγούμενων εξετάσεων, αποτελέσματα στεφανιογραφίας ή ιατρικού ιστορικού που σχετίζονται με το ιατρικό σας πρόβλημα. Όλα αυτά θα βοηθήσουν τον γιατρό να αντιληφθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και μαζί με τις εξετάσεις στις οποίες θα σας υποβάλει να διαμορφώσει την καλύτερη διάγνωση για το πρόβλημά σας.

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω βήματα ο γιατρός θα σας ενημερώσει για τα επόμενα βήματα, τα οποία μπορεί να είναι αφορούν τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή κάποια ενδεχόμενη επέμβαση.
Θα πρέπει να ελέγχομαι τακτικά;
Μετά την έξοδο από την κλινική σε ένα μήνα, έπειτα στο τρίμηνο κ εν τέλει ανά έτος.
Έχω λάβει απο άλλον γιατρό γνωμάτευση για χειρουργείο, μπορώ να λάβω μια δεέτερη γνώμη;
Η απόφαση να υποβληθείτε σε μια επέμβαση καρδιάς, όπως και η επιλογή του γιατρού που θα την πραγματοποιήσει, είναι από τις σοβαρότερες που θα κληθείτε να λάβετε γύρω από την υγεία σας. Μια δεύτερη γνώμη από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο καρδιοχειρουργό είναι επιβεβλημένη πριν την τελική απόφαση.

Με τη δεύτερη γνώμη:
- διασφαλίζετε πως η προτεινόμενη χειρουργική αντιμετώπιση είναι η κατάλληλη για εσάς
- μπορείτε να λύσετε τυχόν απορίες
- μπορείτε να ενημερωθείτε για τα οφέλη και τους κινδύνους της
Πότε θα επιστρέψω στις φυσιολογικές μου δραστηριότητες;
Το συνηθέστερο 4 εβδομάδες μετά την έξοδο από την κλινική.
Πόσο επείγουσα είναι η επέμβασή μου;
Συνήθως σε λιγότερο από 5 ημέρες από την διάγνωση, εάν υπάρχει  όμως συμπτωματολογία άμεσα.
περισσοτερεσ ερωτησεισ

Contact us.

At our center we use the smallest possible incisions and specialized tools to access and operate on the heart with as little trauma to the body as possible.
book an aPPOINTMENT

"ΑΡΙΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ"

"ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΣΤΕΡΝΟΤΟΜΗΣ"

"ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΟΙΜΟΞΕΩΝ"

"μειωνονται οι μεταγγισεισ αιματοσ."